Wie zijn deze jongeren?

 

Dit zijn jongeren tussen de 18 en 26 jaar, zowel jongens als meiden. Vanaf de stichting van de moskee worden er regelmatig activiteiten gehouden voor voor de jeugd. Hierbij valt te denken aan sportactiviteiten, religieuze activiteiten maar ook evenementen die de maatschappelijke betrokkenheid van de jongeren versterken. Een van de belangrijkste doeleinden hiervan is het stimuleren van onze jeugd om actief een bijdrage te leveren aan de maatschappij en een brug te vormen tussen bevolkingsgroepen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In augustus 2015 is er een jongerengroep opgericht om de belangen van onze jeugd te behartigen. Het initiatief kwam volledig vanuit de jongeren zelf. Een mooie uitkomst van dit initiatief is de oprichting van het project “Mijn CV”. Het vormt een weerspiegeling van hun CV. Middels dit project hebben ze laten zien wie ze zijn en wat ze betekenen voor de maatschappij. Hierdoor krijg je als medeburger een duidelijker beeld van deze jongeren, om stereotypering en negatieve beeldvorming de wereld uit te helpen.

De jongeren hebben als onderdeel van het project een campagne opgezet om de dialoog aan te gaan met de gemeente en andere maatschappelijke organisaties. Ook hebben ze een documentaire gemaakt om hun boodschap op een positieve manier aan de gehele samenleving duidelijk te maken. Dit heeft veel media aandacht gekregen, vanuit Hilversum tot en met de studio van L1 in Maastricht! Op onze Facebook pagina vind je een overzicht van de bezoeken die we aan alle geïnteresseerde partijen hebben gebracht (https://www.facebook.com/MoskeeAssalaamPanningen/), vergeet niet te liken!

We zijn erg trots op deze nieuwe generatie!

 

Zie hieronder de film van de 3e Generatie

 

 

Hieronder staan nog een aantal overige activiteiten vermeld waar de jeugd aan participeert:

  • Onderwijslessen;
  • Lezingen
  • Koran en cultuurwedstrijden;
  • Voetbaltoernooien;
  • Speelactiviteiten