Wij vinden het erg belangrijk dat de moskee een plaats is waar kennis kan worden opgedaan. De primaire functie van de moskee is het aanbidden van Allah. Onderdeel van deze aanbidding is het opdoen van kennis over de Islam. Ook willen we niet-moslims op een toegankelijke en laagdrempelige manier kennis laten maken met de moskee en het geloof. Daarnaast willen we de jeugd een omgeving bieden waarin ze hun huiswerk kunnen maken en hun cognitieve vaardigheden kunnen verbeteren. Al deze redenen hebben ertoe geleid dat we in de lente van 2017 een mediatheek hebben gerealiseerd in de moskee.

Ons leesmateriaal is beschikbaar in verschillende talen, van het Arabisch tot en met het Nederlands. Op deze manier willen we de mediatheek laagdrempelig en toegankelijk te houden. Ben je geïnteresseerd in de Islam, om welke reden dan ook, voel je vrij om een bezoek te brengen!

We zijn altijd op zoek naar interessante islamitische boeken. Mocht je suggesties hebben of zelf boeken willen aanbieden, stuur dan een email naar info@moskeeassalaam.com met daarin vermeld de titel en auteur van het boek, inclusief je contactgegevens. Dan zullen we contact met je opnemen om de verdere afhandeling te bespreken. Alvast bedankt en u bent van harte welkom on de mediatheek!

 

 

Openingstijden

 

  • Maandag t/m zaterdag in de avond van 17-20u  (tussen Maghreb en Isha)
  • Zondagmiddag (tussen Dhor en Assr)

 

 

 

Boeken

 

De volgende boeken zijn bij ons aanwezig, zie onderstaande boekenlijst. Mocht je geïnteresseerd zijn in een of meerdere boeken, voel je dan vrij om ze in de mediatheek te komen lezen. Boeken mogen enkel na goedkeuring van het moskee bestuur mee naar huis worden genomen, dit is echter niet gewenst!